Λαϊκή Συσπείρωση: Περιοδεία των υποψηφίων, περιφερειάρχη, Α. Μαρινάκη και δημάρχου Αγίου Νικολάου Γ. Φιλιππάκη

Την έναρξη της πλατιάς προεκλογικής δράσης για την ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Λαικής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Κρήτης και στο Δήμο Αγίου Νικολάου σηματοδότησε η Περιοδεία του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Μαρινάκη Αλέκου και του υποψήφιου Δημάρχου Αγίου Νικολάου Φιλιππάκη Γιώργου την Τρίτη 29 Αυγούστου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγίου Νικολάου και στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου. Στην περιοδεία συμμετείχαν επίσης οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στο Νομό Λασιθίου Δαμιανός Χαλκιαδάκης και Μαρία Φραγκοπούλου και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Αγίου Νικολάου Ματθαίος Ζερβός, Αλεξάνδρα Κασίμη και Λαμπρινή Δεσποτάκη.

Κατά την περιοδεία στην Πυροσβεστική Υπηρεσία πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διοικητή στη Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Λασιθίου κο Κωνσταντίνο Γεροδήμο και τον Επιπυραγό  του Αγίου Νικολάου κο Κωνσταντίνο Χατζηδάκη ενώ ακολούθησε συζήτηση με το σύνολο του προσωπικού της Υπηρεσίας. Στη συζήτηση αναδείχθηκε το έντονο πρόβλημα υποστελέχωσης της υπηρεσίας, όπου μόνο στο νομό Λασιθίου οι ελλείψεις αγγίζουν τα 50 άτομα, σε σύνολο περίπου 5000 πανελλαδικά. Υπογραμμίστηκε ότι, παρά το σημαντικό έργο που προσφέρουν οι εποχικοί πυροσβέστες, οι ανάγκες της υπηρεσίας δεν είναι εποχικές γι΄αυτό απαιτείται μόνιμο και εκπαιδευμένο προσωπικό. Αναδείχθηκε η ανάγκη για έργα πρόληψης και συνολικού σχεδίου πυροπροστασίας με σύγχρονο εξοπλισμό, δεξαμενές, καθαρισμό των αγροτικών δρόμων κλπ.

Το κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης ανέδειξε ότι η τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες και για πολλοστή φορά αναδεικνύει το διαχρονικό έγκλημα που συντελείται σε βάρος του λαού και του περιβάλλοντος, προς όφελος της «πράσινης» μετάβασης και των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2023 υπερτριπλασιάστηκε το μέγεθος των καμένων εκτάσεων σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο της τελευταίας δεκαπενταετίας. Υπογραμμίστηκε ότι το ΚΚΕ είχε έγκαιρα προειδοποιήσει ξανά, όπως κάνει κάθε χρόνο, αναδεικνύοντας τα επείγοντα προβλήματα και καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις για τα βασικά μέτρα που έπρεπε γρήγορα να ληφθούν, με Ερωτήσεις στη Βουλή, με παρεμβάσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης και στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου, όπως σε ολόκληρη τη χώρα. Όμως η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, είναι συνυπεύθυνοι, γιατί έχουν την ίδια στρατηγική, το σχέδιο δηλαδή της λεγόμενης «πράσινης μετάβασης της ΕΕ, και της εμπορευματοποίησης των δασών και της γης συνολικά, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων. Τεράστιες είναι οι ευθύνες της Περιφερειακής και Δημοτικής Αρχής, που ανέχονται και στηρίζουν αυτή την κατάσταση καθώς αποδέχονται την υποχρηματοδότηση, την μη έγκαιρη λήψη μέτρων πρόληψης. Έχουν τεράστιες ευθύνες καθώς προσπερνάνε σφυρίζοντας αδιάφορα τις αναγκαίες των προτάσεις των εκλεγμένων συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης για μια ολοκληρωμένη διαχείριση που αφορά και τη συνολική εξέλιξη και βελτίωση του δάσους, την αναγέννησή του, την προστασία και διαχείριση της άγριας πανίδας, των υδάτων, τις αναδασώσεις, τη διευθέτηση των χειμάρρων, την προστασία των εδαφών, τα αντιπλημμυρικά φράγματα και αντιδιαβρωτικά έργα, τη συντήρηση και πύκνωση του δασικού οδικού δικτύου κ.λπ. Προτάσεις που προϋποθέτουν φυσικά τις προσλήψεις τους αναγκαίου προσωπικού, την μονιμοποίηση των συμβασιούχων, την κατάργηση της υπερεργασίας με το πρόσχημα των έκτακτων αναγκών, Σύγχρονο μισθολόγιο, να δοθούν τα χρωστούμενα ρεπό, να υπάρξει αλλαγή στον τρόπο της εκπαίδευσης, να εξασφαλιστούν χρήματα ώστε να ενισχυθούν οι αρμόδιες δυνάμεις πυροπροστασίας, με αναγκαία μέσα βελτίωσης των υποδομών κλπ.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε στην Αντιπεριφέρεια Νομού Λασιθίου όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων με επικεφαλής την Πρόεδρο κα Ελένη Λαμπράκη. Και σε αυτή τη συζήτηση αναδείχθηκε το σημαντικό πρόβλημα της υποστελέχωσης όλων των υπηρεσιών της αντιπερίφερεια με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν και να φέρουν εις πέρας τις υποχρεώσεις τους νευραλγικές υπηρεσίες ενώ την ίδια στιγμή οι λιγοστοί υπάλληλοι είναι επιφορτισμένοι με πολλαπλάσια καθήκοντα.

Το κλιμάκιο της λαϊκής Συσπείρωσης ανέδειξε το σημαντικό ρόλο των εργαζομένων της αντιπεριφερειας, που οφείλεται κυριολεκτικά στο φιλότιμο και την ευσυνειδησία τους. Σημείωσε τις τεράστιες ευθύνες της περιφερειακης αρχής, που συντηρεί αυτή την κατάσταση και αρκείται σε μια πολιτική ανακύκλωσης της ανεργίας, με τραγικές συνέπειες σε μια σειρά κρίσιμος τομείς, όπως πχ η πολιτική προστασία οι τεχνικές υπηρεσίες κλπ. Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης αναδεικνύουν σταθερά τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, του συλλόγου και της Ομοσπονδίας τους και είναι στο πάλι τους για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων, αυξήσεις των μισθών, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού κλπ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί